Motoren

Motoren
2-Takt motoren met service en 6 maanden garantie.
Rotax FR125 Micro-Max (7-pk)

Deze motor is geschikt voor de allerkleinsten onder ons,die het toekomstbeeld hebben om door te stromen in de hogerepopulaire Rotax Max klassen.Deze klasse is wereldwijd opgezet en is voor kinderen vanaf  7 jaar.De karts die in deze klasse gebruikt word is de zogeheten mini kartmet een wielbasis van 95cm.

Motoren
Rotax FR125 Mini-Max (15-pk)

Deze motor is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar,
hier betreft het voor wat het chassis betreft een klasse tussen de
Micro en de Junior Max ( Wielbasis 101 cm ook wel genoemd NORDIX)    Ook deze klasse is een zeer populaire klasse in Nederland.
Omdat deze kinderen al redelijk close kunnen racen zie je vaak
hele mooie wedstrijden die nogal eens verwisselen in de kopgroep.

Motoren
Rotax FR125 Junior-Max (21-pk)

Hier begint het echte werk voor de kinderen vanaf 13 jaar, ook omdat hier al een doorstroming is naar Internationale wedstrijden, zoals een Europees en wereld kampioenschap onder de regels van de CIK FIA. De kart die hier gebruikt moet worden is dan ook een gehomologeerde kart die aan alle eisen van de CIK FIA moet voldoen. De Rotax motor die bij de Junioren klassen hoort heeft dan ook geen restricties meer, behalve dan dat de cilinder geen uitlaatklep ( Powervalve ) heeft.

Motoren
Rotax FR125 Senior-Max (30-pk)

De Master motor onder de Rotax Max,
hier word dan ook gestreden om elke millimeter asfalt.
Hier zie je vaak rijders terug waar ook professionele teams achter staan.
Maar het mooie van het Rotax Max concept is dat ook hier normale prive rijders niets onder hoeven te doen voor de rijders uit de grotere teams.

Motoren
Rotax FR125 DD2-Max (2-versnellingen 36-pk)

Uniek nieuw concept motor en kart, Dit is een parade paartje onder de Rotax motoren familie. Deze motor die met twee versnellingen die op het stuur bediend worden.Daarnaast word de kart niet aangedreven door een ketting met tandwielen maar is de versnellingsbak d.m.v. een as koppeling direct om de achteras gebouwd. Hierdoor dus ook geen slijtage en vettigheid meer aan de kart en de overbrenging. Omdat de kart voor de DD2 motor dusdanig is aangepast draait het hier om een niet Internationaal gehomologeerde kart maar een kart die door Rotax zelf Internationaal geregistreerd is. Uiteindelijk heeft de betrouwbare en onderhoudsvriendelijke Rotax Max zich onderscheiden van alle andere kart motoren. Dit alles door de unieke verzegeling , reglementen en het Rotax Service center netwerk in Nederland. Tenslotte zijn de motoren allemaal standaard en zijn de controles daarop door de organisatie erg strikt en goed !

Motoren
0